На Житомирщині стан питної води та радіаційний фон відповідає допустимим нормативам

На Житомирщині стан питної води та радіаційний фон відповідає допустимим нормативам

Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України інформує громадськість про результати щоденного моніторингу стану питної води та радіаційного фону на території Житомирської області та м. Житомир. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«У рамках зобов’язань щодо забезпечення безпечних умов життя для населення, Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб проводить регулярний моніторинг якості питної води, що подається мешканцям регіону. За результатами останніх лабораторних досліджень, проведених 26 лютого 2024 року, будь-яких відхилень від нормативів не виявлено. 

Паралельно з моніторингом якості води, здійснюється дозиметричний контроль радіаційного фону по всій території Житомирської області. Згідно з даними останніх вимірювань, рівні радіації коливаються від 0,12 до 0,16 мкЗв/год, що відповідає допустимим нормативам», – йдеться у повідомленні. 

Окрім контролю за якістю питної води та радіаційним фоном, центр також проводить епідеміологічне спостереження на території області. Наразі епідеміологічних ускладнень не зареєстровано, що свідчить про ефективність заходів з профілактики хвороб та забезпечення санітарного добробуту населення.