У Житомирі провели форум, присвячений реформам шкільного харчування (ВІДЕО)

Минулоріч в Україні презентували стратегію реформування системи шкільного харчування до 2027 року. Одна із цілей – зробити так, щоб учні не відмовлялися від несолодких напоїв, свідомо обирали овочі, розуміли принципи здорового споживання їжі. Сьогодні у Житомирі провели форум, присвячений саме цій темі.

«Мені надзвичайно приємно, що війна не завадила реформі шкільного харчування, яка почалася за ініціативи Першої леді. Це зміна, в дійсності, філософії і підходу наших дітей до якості життя», — каже начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Нова стратегія харчування має 4 напрямки: фінансова та інвестиційна спроможність громад реалізовувати зміни, модернізація інфраструктури, кадровий потенціал і комунікація щодо здорового харчуання.

У рамках впровадження стратегії Міністерство освіти України активно співпрацює з Офісом реформи над створенням нової професії – кухар закладу освіти.

Одним з головних тверджень реформи є те, що здорове харчування має залишатися смачним.

Згідно з реформою порції школярів відповідатимуть віку, у тарілці щодня будуть овочі та фрукти, а також повернуться рибні дні. Планується, що ці зміни допоможуть знизити відсоток ожиріння серед дітей та позитивно впливатимуть на загальний фізичний стан.