Підприємці Житомирщини у січні зареєстрували 716 програмних та класичних реєстраторів розрахункових операцій

Підприємці Житомирщини у січні зареєстрували 716 програмних та класичних реєстраторів розрахункових операцій

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що у січні представники бізнесу області зареєстрували у податковій службі 572 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) та 144 класичних реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Порівняно із січнем 2023 року динаміка реєстрації РРО/ПРРО зросла майже у три рази.

«Суб’єкти господарювання Житомирщини обираючи реєстратори розрахункових операцій віддають перевагу саме програмним РРО, кількість їх реєстрації втричі більша, ніж класичних», – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській Олександр М`ясковський.

Всього ж у податковій службі області зареєстровано 19 595 ПРРО/РРО, з яких 12 980 ПРРО та 6 615 РРО.

Нагадаємо, для реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій в Електронному кабінеті необхідно подати заяву за формою №1-ПРРО (J/F1316602). Інструкція щодо її заповнення розміщена за посиланням: https://tax.gov.ua/.../instruktsii-schodo-zapovnennya-form/).

Оновлене програмне забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для застосунків Android, iOS, Windows та Web-версія можна завантажити на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.