Загальний борг житомирян перед ЖТКЕ становить понад 358 млн грн.

Загальний борг житомирян перед ЖТКЕ становить понад 358 млн грн.

На підприємстві продовжують претензійно-позовну роботу з боржниками. За минулий рік подали до суду 590 позовів про стягнення боргів і 36 в січні цього року. Загальна сума позовних вимог становить понад 24 млн грн. Про це повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

«З тими позовами, що були подані у попередні роки суди міста за минулий та початок цього року розглянули та винесли рішення по 1400 справам. 98% рішень ухвалені на користь ЖТКЕ. Документи по них вже були передані виконавцям.

Йдеться про боржників, які накопичили боргів на десятки тисяч гривень. Частина з них виїхала за кордон та заробляє гроші здаючи квартири, при цьому не розраховуючись за послуги теплопостачання», – йдеться у повідомленні.

Оплата за опалення займає досить велику частину в комунальних платежах, тож комунальники пішли на зустріч споживачам, які хочуть зробити реструктуризацію боргів. На підприємстві кажуть, що по кожній такій заяві рішення приймається індивідуально, термін договору реструктуризації складає до 3 років.

«Робота з боржниками — наше зобов'язання полегшувати тягар на міський бюджет, який дотує підприємство через те, що маємо економічно не обгрунтований збитковий тариф. Тож продовжуємо працювати в цьому напрямку», – зазначають в теплокомуненерго.

Нагадаємо «Житомиртеплокомуненерго» працює в режимі економії.