У Житомирі хочуть звільнити гендиректора обласної лікарні (ВІДЕО)

Головного лікаря Житомирської обласної лікарні імені О.Ф. Гербачевського Богдана Леськіва хочуть звільнити з посади. Сьогодні депутати прийняли таке рішення на засіданні бюджетної комісії.

«З цим питанням до мене зверталися тисячі жителів Житомирської області, лікарів, медсестер, які ще 3 роки тому виступали, намагалися боротися з керівництвом лікарні. Про ті правила, які там є, і про рівень менеджменту», — каже голова комісії з бюджету та комунальної власності Житомирської облради Олександр Дмитрук.

Одна з причин такого рішення – невідповідність заробітних плат заступників Богдана Богдановича.

«Коли медсестра отримує 6-10 тисяч, а вони нараховують від 100 до 300 тисяч гривень своїм «VIP» заступникам. Це 6-7 чоловіків, які сьогодні доповідали на комісії. Це великі суми по тендерам на послуги, які під час війни потрібно робити самостійно – 18 млн гривень на прибирання території», — сказав голова комісії з бюджету та комунальної власності Житомирської облради Олександр Дмитрук.

У відділеннях обласної лікарні не вистачає потрібного обладнання та медикаментів, про це говорить завідувач відділення Валерій Яковлев.

«Катастрофічно не вистачає: гіпертонічний розчин – це вода з сіллю, перекис водню, розчин Рингера, низько молекулярні гепарини, бинти, судинно-розширювальні препарати, антибіотики, про стержні я вже говорити не буду», — говорить завідувач відділення, лікар ортопед-травматолог Валерій Яковлев.

«Це проблеми менеджерських здібностей Богдана Богдановича, які, очевидно, у нього вичерпалися. Є такий в психології термін, Богдане Богдановичу, як емоційне вигорання, можу для вас повести тренінг, одну–дві програмки підготувати, поставимо вас на ноги, але вже не в якості головного лікаря», — сказав військовий Михайло Сліпченко.

Окрім того, через тиск керівництва та умови праці з лікарні масово звільняється медичний персонал.

«Потік кадрів – 100 чоловік з 300 пішли в інші лікарні. Наприклад, нейрохірурги пішли в іншу лікарню, які сьогодні найкращі фахівці. Якщо взяти 25% міста Житомир, то тут краще медицина працює, ніж наша обласна лікарня, яка як 3 рівень кластерної лікарні має обслуговувати усю нашу область – це 1 млн 100 тисяч мешканців», — говорить голова комісії з бюджету та комунальної власності Житомирської облради Олександр Дмитрук.

Сам же Богдан Леськів не визнає своєї некомпетентності, як головного лікаря, та заперечує факти корупції.

«Я шокований, дійсно шокований тією інформаціє, яка абсолютно не відповідає дійсності», — каже головний лікар КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф, Гербачевського» Житомирської облради Богдан Леськів.

Рішення про звільнення Богдана Леськіва виноситимуть на голосування депутатів на наступній сесії Житомирської обласної ради.