На Житомирщині за добу рятувальники ліквідували 16 пожеж в екосистемах (ФОТО)

82
На Житомирщині за добу рятувальники ліквідували 16 пожеж в екосистемах (ФОТО)

Тепла погода принесла збільшення статистики загорянь в екосистемах регіону. Станом на недільний ранок вже є 16 таких пожеж, вогнем пройдено 8 га територій області. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«Лише за добу, що минула, сталося 4 таких пожежі. Зокрема, дві виникли на території Звягельщини, де у райцентрі горіло 0,5 га, а у м. Баранівка – зайнялось на площі 2,5 га.

Людський фактор – загальна причина виникнення таких пожеж у цей період. Адже займається через спалювання сміття, минулорічного сухостою чи необережне поводження з вогнем. А суха та вітряна погода сприяють миттєвому розповсюдженню. Через що такі пожежі вкрай важко гасити і вони часто набувають масштабних розмірів та можуть спричинити тяжкі й трагічні наслідки», – йдеться у повідомленні.

Закликаємо усіх мешканців не провокувати пожежі у природних екосистемах! Також нагадуємо, що відповідно до статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність. Громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.