В Черняхові вручили посмертні військові нагороди родинам двох полеглих Героїв (ФОТО)

84
В Черняхові вручили посмертні військові нагороди родинам двох полеглих Героїв (ФОТО)

Сьогодні в Черняхові відбулося вручення посмертних військових нагород родинам двох полеглих Героїв. Цю почесну місію виконали Черняхівський селищний голова Наталія Ревчук та заступник начальника 9 відділу Житомирського РТЦК та СП Іван Войтович. Про це повідомляє Черняхівська селищна рада. 

Відповідно до Указу Президента «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено таких військовослужбовців:

  • рядового ІВАНИЦЬКОГО Юрія Васильовича. Орден Героя отримали син воїна Олег Юрійович, мама Ганна Мілетівна, дружина Людмила Андріївна. 
  • солдата БОЖЕНКА Віктора Леонідовича. Посмертну нагороду Героя отримали батьки – Раїса Володимирівна і Леонід Миколайович, дружина Вікторія Юріївна та діти воїна.

 

Іваницький Юрій Васильович

Юрій Іваницький народився 17 вересня 1972 р.н. в с.Селець Черняхівського району. Згодом родина переїхала в Черняхів. Юрій навчався в Черняхівській середній школі, потім вивчав технології виробництва ковбасних виробів у фаховому училищі при Київському державному м’ясокомбінаті. Згодом була служба в армії в прикордонних військах і перша в його житті війна – в Нагірному Карабасі. На щастя, звідти він повернувся додому живим.

Після повернення Юрій одружився. Разом із дружиною виховали дітей, тішились онучками. Все життя чесно працював у мирній професії.

Після повномасштабного вторгнення Юрій став на захист України: 05 березня 2022 року мужній доброволець поповнив ряди Збройних Сил України. Пройшов нетривале навчання і разом із побратимами відбув на східний фронт. Серед пекельних обстрілів захисники були в Сєвєродонецьку, тримали лінію оборони в м.Лиман. Рядовий Юрій Іваницький був помічником гранатометника.

Герой загинув 25 квітня 2022 року в районі н.п. Зарічне Донецької області. 

Боженко Віктор Леонідович

Віктор Боженко народився 09 травня 1990 року в селі Сліпчиці Черняхівського району Житомирської області.

В 2005 році закінчив 9 класів Головинської гімназії. Вступив до Головинського ВПУ НТ, де в 2008 році отримав професію маляра-штукатура, а в 2010 році за освітньо-професійною програмою підготовки «Інженерна механіка» отримав диплом молодшого спеціаліста.

В 2013 році зі своєю обраницею Вікторією створили власну сім`ю. В шлюбі народилося двоє дітей: донька Каріна і син Олександр.

У 2015 році Віктор Леонідович пішов захищати нашу країну в АТО. В 2016 році був звільнений в запас.

Після повномасштабного вторгнення, в березні 2022 року, солдат Віктор Боженко призваний до служби у військову частину А4044. Він не мав сумнівів у тому, що українську незалежність потрібно захищати.

Загинув Герой 22 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Весела Долина Донецької області. 

Світла пам’ять нашим Героям!