Студенти Поліського національного університету протестують проти приєднання до ЖДУ (ВІДЕО)

77

«НІ ЖДУ», «Ми проти ліквідації» – з такими гаслами вийшли на мітинг студенти Поліського національного університету. Освітяни кажуть, приєднання до Державного університету імені Івана Франка, стане ліквідацією їхнього. Тож протестуватимуть поки їх не почують.

Ректор розповідає, обидва університети отримали доручення від Міносвіти України, щоб опрацювати моделі можливого об’єднання.

Зауважимо, редакція телеканалу СК1 звернулась до ректорки Житомирського державного університету імені Івана Франка Галини Киричук, але вона відмовилась коментувати процес реорганізації. Мовляв немає офіційних документів від Міністерства.

Натомість, 1 березня до Житомирської ОВА від Міносвіти надійшов лист з проханням надати пропозиції по реорганізації Поліського національного університету шляхом приєднання до Житомирського державного університету імені Івана Франка.

З метою збереження вищого закладу освіти, на соціальних мережах університету оприлюднили відеоряд звернень до керівництва країни від студентів та випускників. Також 4 березня провели конференцію трудового колективу, на якій викладачі висловлювалися проти приєднання.

Наприкінці конференції підготували відповідне звернення до керівництва країни щодо збереження закладу.