До місцевих бюджетів Житомирщини платники податків сплатили майже 1,6 млрд гривень

71
До місцевих бюджетів Житомирщини платники податків сплатили майже 1,6 млрд гривень

Протягом січня-лютого 2024 року до місцевих бюджетів громад Житомирської області суб’єктами господарювання сплачено майже 1,6 млрд гривень податкових платежів. За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександра М`ясковського, ця сума на 291,5 млн грн, або 22,5 % більша за надходження січня-лютого минулого року. Про це повідомляє ДПС у Житомирській області.

«Найбільше надходжень до місцевих бюджетів забезпечили платники податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, за два місяці 2024 року місцеві скарбниці отримали 920,3 млн гривень ПДФО, що на 137,8 млн гривень перевищують надходження аналогічного періоду минулого року.

Єдиного податку суб’єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до бюджетів громад понад 365 млн гривень. Ця сума перевищує надходження минулого року на 122,3 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Також серед лідерів по наповненню місцевих бюджетів є податок на майно – його в скарбницях громад області понад 183 млн гривень, що більше на 14,9 млн гривень надходжень минулого року.

Головне управління ДПС у Житомирській області висловлює вдячність сумлінним платникам, які відповідально сплачують податки. Саме завдяки їхній праці та дисциплінованості місцеві громади мають можливість зі своїх бюджетів фінансувати видатки для вирішення соціально-економічних питань розвитку.