На Житомирщині планують провести лісовідновлення на загальній площі 4 тис. га

64
На Житомирщині планують провести лісовідновлення на загальній площі 4 тис. га

До Центральне міжрегіональне  управління ЛМГ лісокористувачами  Житомирської та Київської областей і м. Києва подано на розгляд та погодження зведені відомості проєктів лісових культур на весну 2024 року. Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління ЛМГ.

Відтак філії державного підприємства «Ліси України», котрі ведуть господарство на території вищезазначених областей, запланували в цьому році провести лісовідновлення на загальній площі 4983 гектари, зокрема – 4036 га на Житомирщині та 947 га  на Київщині.  На всі лісокультурні роботи в філіях використають понад 30 мільйонів сіянців.

Інші лісокористувачі затвердили проєкти лісових культур, плантацій та природного поновлення на загальну площу  2243 га, 2128 га – Житомирська область, 115 га – Київська.

Всього на території двох областей проведуть лісовідновлення загальною площею  трохи більше 7226 га  і висадять близько  38 млн. шт. саджанців дерев.

Враховуючи відповідність головних порід типам лісорослинних умов, найбільше площ відведуть під хвойні – майже 70%, дубові насадження займуть близько 15%.

«Одне з найголовніших завдань, які сьогодні стоять перед лісівниками – створення  високопродуктивних  лісів, стійких до змін клімату, – наголошує начальник Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Сергій Смічик. – Отож усі відведені під ці роботи площі будуть оперативно заліснюватися, як тільки дозволять погодні умови».