Шевченко космічний: старшокласники ліцею №8 змагалися у квесті (ФОТО)

Шевченко космічний: старшокласники ліцею №8 змагалися у квесті (ФОТО)

Виконували завдання за QR-кодом, проявляли знання, креативність та спритність... Так проходив інтерактивний квест на шевченківську тематику у Ліцеї №8 міста Житомира. Про це повідомляє Житомирська міська рада.

«Катерина» та «Чумацький шлях» — дві команди з учнів 9-11 класів.

Перша зупинка — «Факти з життя Тараса Шевченка». Гравці швидко визначають правдиві та неправдиві біографічні факти та рухаються поверхами закладу. Зупиняються на станціях, де розшифровують крилаті фрази, визначають поезію за біографічним описом, розгадують ребуси та кросворди...

Найцікавіший момент — обсерваторія, де завдання космічної тематики. «Шевченкові зорі» — остання зупинка у квесті.

Діти знають: на честь Шевченка назвали астероїд  «2427 Кобзар», відкритий українським астрономом Миколою Черних 20 грудня 1976 року. На Меркурії є кратер Тараса Шевченка. Леонід Каденюк брав із собою у космос «Кобзаря» у 1997 році у складі міжнародного екіпажу на американському кораблі «Колумбія».

«На третій станції було найскладніше. Там завдання були з цифрами. Трохи часу забрало запитання про кількість пам'ятників Шевченку. Але і ця відповідь була правильною», — ділиться враженнями одна із команд  Діти кажуть, у ліцеї з першого класу вивчають Шевченка. Це і допомогло успішно пройти станції квесту обидвом командам.

«Постать Шевченка справді цікава. Тому навіть дозвілля, пов'язане з ним, — це круто, — говорить Катя, що була капітаном команди «Катерина». — В обсерваторії був найцікавіший етап квесту. Та для нас не було складно і його подолати, бо ми в  ліцеї  займається астрономією і знаємо, що багато космічних об'єктів названо на честь Тараса Шевченка».