У Бердичівській спеціальній школі з’явилося 46 новеньких двоярусних ліжок

75
У Бердичівській спеціальній школі з’явилося 46 новеньких двоярусних ліжок

А ще — новенькі матраци, ламелі та теплі ковдри у рамках Програми забезпечення діток у дитбудинках дитячими ліжками, яка реалізується всеукраїнською благодійною організацією «БФ «Help For Ukraine». Загалом — 80 тон вантажу отримав цього разу дитячий заклад, яким опікуються волонтери. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради. 

Волонтери привезли ще одну несподіванку — смачне частування від віце-президента Асоціації шеф-кухарів України, співвласника, бренд-шефа групи ресторанів «Наживо» River Stone Олексія Повторейка. Відомого на всю Україну благодійними частуваннями на користь ЗСУ ще до повномасштабного вторгнення. 

Дитячі посмішки, блискучі від щастя оченята стали найціннішою нагородою за ці старання, особливо під час частування фірмовими бургерами, які власноруч приготував Олексій Повторейко.

«Наші військові воюють і за те, щоб у наших діток було щасливе й комфортне дитинство. Яке ніхто в світі не має права у них забрати, навіть коли це — навіжений сусід, — зауважив віце-президент Благодійного фонду Вілен Фаталов. — А ці дітки мають певні вади та мають вроджені порушення. І їм нині — найтяжче».

Вони дарують оточуючим багато любові й радості. І, на відміну від нас, раді звичайним для нас речам. Не менш спритні, як і всі діти, вміють щиро, по-наївному сміятися та радіти. І аж ніяк не байдужі до інших. А, підростаючи, багато хто з них без ілюзій вчаться зустрітися зі світом дорослих.

«Діти, які залишені наодинці зі своїми роздумами, мають розуміти, що диво є і його можуть творити люди, — додає Олексій Повторейко. — Ми маємо творити для дітей проєкти про любов і віру. Такі благодійні заходи допомагають і нам відчути мить радості та віри в перемогу, морально стати міцнішими».

Щирі емоції та радісний блиск в очах дітей стали найвагомішим доказом того, що спільно з партнерами цієї гуманітарної місії — міжнародними фондами Ukraine never alone, Nova Ukraine, мережею автозаправок OKKO і німецькими партнерами — волонтери благодійної організації «БФ «Help For Ukraine» подарували їм миті справжнього щастя.

«У нашому закладі, — розповідає заступник директора Наталія Грабарчук. — Загалом перебуває 90 діток, наразі — 38 дітей-сиріт. І всі вони потребують уваги та підтримки дорослих, як жодні інші. Ми щиро вдячні людям із великим добрим серцем, які не забувають про них і займаються доброчинністю, допомагають тим, хто справді цього потребує: благодійній організації «БФ «Help For Ukraine» та її партнерам. Хай їм усім Господь воздасть сторицею!».

І так — дитячі мрії мають збуватися навіть під час війни. Саме за світле майбутнє маленьких українців і виборюють незалежність наші захисники. Ворог не має права забирати у маленьких українців дитинство. Дуже важливо дарувати дітям миті щастя. Тому фонд готовий надати таку допомогу й іншим дитячим закладам такого типу. 

За повідомленням Прес-служби БО «БФ Help For Ukraine» лише за три останні місяці завдяки цій Програмі Фонду вдалося забезпечити двоярусними ліжками, ламелями та теплими ковдрами іще ВПО Києва, Вишевицької спеціальної школи Житомирщини, Канівської санаторної школи на Черкащині — загалом 140 двоярусних ліжок, у відповідній кількості – ламелі, теплі ковдри та матраци. 

БФ «Help for Ukraine» — благодійна організація, заснована в перші дні повномасштабного вторгнення. Надає допомогу постраждалим від війни українцям, медзакладам і ЗСУ. Під його постійною опікою знаходиться понад 100 військових частин, лікарень і шпиталів. Адресну допомогу за час існування фонду вже отримало понад 80000 переміщених осіб із зони бойових дій, близько 50 дитбудинків, інтернатів, садочків і шкіл. 

Фонд не збирає донати з пересічних українців, а знаходить міжнародних і українських донорів, меценатів. Це — 150 спеціалізованих громадських організацій, компаній і фондів, іноземних бізнесів, установ з-понад 10 європейських країн: США, Німеччини та ін. 

А щоб таких поїздок і добра було більше, зареєструвати звернення можна на сайті.