Суб’єктам господарювання Житомирщини за два місяці цього року відшкодовано понад 250 млн гривень ПДВ

58
Суб’єктам господарювання Житомирщини за два місяці цього року відшкодовано понад 250 млн гривень ПДВ

За два місяці платникам податків, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Житомирській області, відшкодовано 250,6 млн гривень податку на додану вартість. У лютому сума повернення ПДВ склала понад 146,1 млн гривень, про це  зазначає в.о. начальника ГУ ДПС у Житомирській області Олександр М’ясковський.

Право на бюджетне відшкодування мають усі платники податку на додану вартість незалежно від терміну реєстрації, у яких є в наявності правомірне сформоване від’ємне значення між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту з урахуванням норм пункту 200.4 статті 200 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) від 02.12.2010 №2755-VІ.

Платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування отримують таке бюджетне відшкодування у разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках визначених пунктом 200.11 за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, що проводяться відповідно до п.200.10 ст.200 Податкового кодексу.

Нагадуємо, що суб’єкт господарювання може отримати бюджетне відшкодування у строки, визначені нормативно-правовими актами, лише в разі правильного ведення податкової звітності, а також без здійснення ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів.