У Житомирі піднімають тарифи на проїзд у громадському транспорті (ВІДЕО)

208

Наприкінці березня у Житомирі підвищать тарифи на проїзд у громадському транспорті. Відповідний проєкт рішення підготували у міськраді та розглянуть його на найближчому засіданні виконкому.

«Якщо говорити про електротранспорт, то транспортна картка зростає на 2 гривні, банківська карта залишається без змін, разовий квиток до 15 гривень. В автобусних маршрутах банківська карта залишається також без змін, зростає транспортна карта, зростає проїзд пільгової категорії. Зараз пропонується пільгова вартість приїзду до 10:00 години, а пільгова вартість з 10:00 до 16:00 години безоплатний приїзд. Тобто це пільгова вартість на приїзд в ранній час. На 2 гривні зростає для учнів при умові що вони будуть їздити без обмежень протягом всього навчального року і влітку. І разовий квиток так само 15 гривень», — каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Раніше пільгові категорії населення їздили безкоштовно з 10 ранку до 16 вечора, в інший час мали платити повну вартість. Тепер же у години піку пільги також діють і проїзд буде дешевшим. В інший час усе залишається так, як і було раніше. Також у Житомирі замінили старі жовті валідатори на нові.

Тож паперових квитків тепер не буде. Контролери, які працюватимуть на лінії, матимуть контрольний валідатор.

Пільгові карти для учнів та студентів залишаться, однак їхня вартість також зросте. У міськраді говорять, поки не визначена точна сума, оскільки проєкт рішення ще готується і буде розглядатися на засіданні виконавчого комітету. Окрім того, у транспорті можна буде розрахуватися і одноразовим квитком.

Такі зміни запроваджують з метою повної відмови від готівкового розрахунку у транспорті. Цей процес розпочали декілька років тому і на сьогодні вже близько 70% житомирян користуються транспортними картами.

Нагадаємо, у житомирському транспорті запрацює оновлена система автоматизованої оплати проїзду.