На Житомирщині впродовж доби рятувальники ліквідували 31 пожежу

69
На Житомирщині впродовж доби рятувальники ліквідували 31 пожежу

11 березня об 11:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності поблизу с. Городище Звягельського району. По прибуттю до місця події вогнеборців, було встановлено що горить суха трава на площі близько 1,5 га. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Житомирській області.

«Існувала загроза поширення вогню на лісовий масив та житловий сектор населеного пункту. Бійці ДСНС відразу подали воду, аби не допустити збільшення площі пожежі, а за допомогою хлопавок гасили осередки горіння. Трохи більше години знадобилося для ліквідації даного загоряння», – йдеться у повідомленні.

Загалом упродовж минулої доби вогнеборці області 25 разів виїздили на гасіння пожеж в природних екосистемах, вогнем пройдено понад 25 га території. Ще 4 пожежі ліквідовано у житловому секторі, 1 раз довелося ліквідовувати займання легкового автомобіля.

Рятувальники Житомирщини закликають не провокувати пожежі в екосистемах! Пам'ятайте, що навіть невелике загорання може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів.

Випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів, що залишилися після бойових дій і як наслідок — до трагічних випадків.