У Житомирі затримали чоловіка, що поводив себе підозріло: при перевірці в нього виявили наркотики, які він намагався з'їсти

87
У Житомирі затримали чоловіка, що поводив себе підозріло: при перевірці в нього виявили наркотики, які він намагався з'їсти

Опрацьовуючи виклики та охороняючи публічний порядок патрульні фіксують правопорушеннями пов’язані зі зберіганням або розповсюдженням наркотиків. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Під час поверхневих перевірок осіб та автомобілів інспектори виявляють пігулки, згортки, шприци, пакетики, місткості з невідомими речовинами, ймовірно, наркотичного походження. З початку березня поліцейські зафіксували 16 таких випадків. У одному випадку водій навіть намагався проковтнути наркотичну речовину», – йдеться у повідомленні.

Днями, за порушення правил дорожнього руху, патрульні зупинили транспортний засіб Skoda.

Перевіряючи документи у водія, останній помітно нервував та намагався якнайшвидше завершити розмову.

Така поведінка чоловіка здалася поліцейським підозрілою і вони вирішили провести поверхневу перевірку його, а також транспортного засобу.

Коли ж патрульні виявили пакетик з невідомою речовиною, схожою на наркотичну, чоловік схопив його та поклав до рота, намагаючись проковтнути, аби таким чином уникнути відповідальності. Інспектори завадили водію. Для того, щоб громадянин своїми діями не нашкодив собі, поліцейські застосували до нього кайданки.

На всі місця подій, для подальшого з'ясування обставин та вилучення речовин, виїжджали слідчо-оперативні групи.

Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ передбачає максимальну відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Якщо ж ви маєте інформацію про злочини, пов’язані з обігом наркотичних речовин, телефонуйте на лінію 102 або можете скористатися чат-ботом DrugHunters https://t.me/drughunters_ukraine_bot (Мисливці за наркотиками) — офіційний чат-бот від патрульної поліції у месенджері Telegram.