На Житомирщині внаслідок дій шахраїв 35-річний чоловік втратив понад 30 тис. грн. власних заощаджень

78
На Житомирщині внаслідок дій шахраїв 35-річний чоловік втратив понад 30 тис. грн. власних заощаджень

12 березня із заявою про ошуканство до правоохоронців звернувся 35-річний містянин. Чоловік вирішив продати запчастини, натомість втратив 32 тисячі гривень з рахунку. Попередньо, він перейшов за фішинговим посиланням, де вказав усю конфіденційну інформацію по банківській картці. Про це повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Як було встановлено, заявник розмістив оголошення про продаж товару на одному зі спеціалізованих сайтів у мережі Інтернет. Вже скоро йому у месенджер надійшло повідомлення з пропозицією придбати запчастини. Покупець повідомив про готовність одразу ж сплатити вартість, але для цього запропонував продавцеві перейти за посиланням, нібито для підтвердження платежу.

У результаті заявник виявив списання з його рахунку 32 тисяч гривень. Як виявилося, кошти були використані під час розрахунку в одному з магазинів іншої області», – йдеться у повідомленні.

Нині поліцейські Бердичівського райвідділу проводять розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетного до правопорушення.

Водночас правоохоронці вкотре закликають громадян дотримуватись правил кібербезпеки:

  • під час торгів на інтернет-майданчиках не переходьте за сторонніми посиланнями, наданими вам в особистому листуванні. Переписку ведіть лише у спеціальному чаті на сайті оголошень.
  • не вказуйте персональні дані на сторонніх ресурсах (номер та термін дії банківської картки, PIN-код, CVV2/CVC2 коди, паролі, номер телефону, до якого «прив’язана» банківська картка).