Володимир Тесля: про новачків, скаутинг і трансферну політику «Полісся»

53
Володимир Тесля: про новачків, скаутинг і трансферну політику «Полісся»

Спортивний директор «Полісся» Володимир Тесля в інтерв’ю розповів про скаутингову та трансферну роботу клубу, розказав про деталі трансферів Луіфера Ернандеса та Івана Петряка та розповів про призначення в.о. головного тренера команди Сергія Шищенка. Про це повідомляє пресслужба ФК «Полісся».

Володимире, наразі досі широко обговорюється відставка Юрія Калітвінцева, яка для багатьох стала несподіванкою.

Між нами з Юрієм Миколайовичем була повна та цілковита довіра і не було жодного дискомфорту. Клуб і я особисто повністю підтримував тренера, який мав повну довіру з боку президента. Ми маємо з повагою поставитись до вчинку тренера, адже далеко не кожна людина може ухвалити таке вольове рішення. Юрій Миколайович не словом, а справами зробив історію і вписав у неї своє ім’я. Але спортивна доля і спортивне життя — воно таке.

Виконання обов’язків головного тренера покладено на Сергія Шищенка. Як ви поясните цей вибір керівництва клубу?

Сергій Шищенко — людина, яку ми добре знаємо, яку ми розуміємо. Нам зрозуміла його філософія футболу — атакувальна збалансована гра. Сергій Юрійович має гарний досвід тренерської роботи — загалом 14 років. А це і донецький “Металург”, і “Шахтар”. У тому числі з молодими гравцями, що для нас нині актуально. Клубу дуже імпонує його стиль гри, він гарно знає команду зсередини. Крім цього в нього є ще одна перевага — він зовсім не нова людина для Житомира.

“Полісся” оголосило про трансфер Луіфера Ернандеса — як з’явився цей варіант, чому вибір впав на цього гравця?

Луіфер — універсальний гравець, який має збалансоване поєднання фізичних, технічних та тактичних якостей. Це дозволяє йому брати активну участі у грі, впливати на неї. Його вражаюча статистика минулого сезону (19 голів та 4 асисти) говорить сама за себе.

Його трансфер — це результат багатотижневої роботи скаутського відділу футбольного клубу “Полісся”. Скаутський відділ вів цю важку роботу і маю сказати, що ми здійснили цей трансфер завдяки наполегливості та терпінню. Маю чітке розуміння, що цей гравець має робити різницю.

Якщо загалом говорити про міжнародні трансфери — наскільки складно переконати іноземців переїжджати до України?

Якщо говорити про гравців з африканського та південноамериканського континентів, то запрошувати їх стає все важче і важче. Трансфер Яссіна Фортюне із Франції, наприклад, став можливим завдяки моїм гарним особистим відносинам з президентом “Сьйона”. При начебто рівних умовах на ринку, ми все ж перебуваємо в більш слабкій позиції, бо в Україні триває війна. Втім, маю сказати, що робота ведеться безперервно.

Ще один трансфер, який “Полісся” здійснило — оренда Івана Петряка з донецького “Шахтаря”.

Іван Петряк в оренді до кінця сезону. Це досвідчений гравець, який має нам допомогти. Нині, через травму Макуана ми маємо дефіцит вінгерів. Тому Іван тут, щоб допомогти “Поліссю”.

Маю загалом сказати, що у клубі анонсували створення скаутського відділу і робота над його розробкою триває дуже і дуже динамічно, адже цей відділ цілком і повністю несе відповідальність за якість гравців. Наостанок додам, що зараз триває перебудова команди під ті цілі і завдання, які раніше визначив президент клубу Геннадій Буткевич.