Проєкт «Діти Перемоги» триває: захід провели у Піщівській громаді (ВІДЕО)

54

Проєкт «Діти Перемоги», ініційований народним депутатом Арсенієм Пушкаренком та покликаний підтримати родини військовослужбовців, продовжує дарувати радість маленьким жителям Житомирщини. Захід вже охопив більшість громад нашої області. Цього разу програма завітала до Піщівської громади. Розпочали з розваг з аніматорами.

«Танцювали, співали, кричали, бігали. Я люблю таке», — говорить Денис, який прийшов на захід.

Далі на хлопчиків та дівчаток чекала вистава від акторів Житомирського академічного обласного театру ляльок, котрі також долучилися до проєкту.

«(Про що була вистава?) Про казку, про ворону. Розповідали як треба поводитись із сірниками. Навчальна казка», — каже Аліна, яка прийшла на захід.

Актори кажуть, у кожну свою виставу для дітлахів закладають якийсь сенс. Зокрема, у цій казці через гру та позитивні емоції навчають маленьких українців правилам поводження на вулиці та вдома, розповідають про важливість дружби та віри у себе.

«Діти – це наше майбутнє і ми повинні його виховувати в певних напрямках, в певній культурі, в певних традиціях наших українських. Я вважаю, що чим більше ми будемо робити таких заходів, тим краще буде наше майбутнє», — розповідає актор вищої категорії Житомирського академічного обласного театру ляльок Мішель Ткачук.

Наприкінці дітей як завжди чекав сюрприз – найвідоміший песик України Патрон, з яким вони разом веселилися та зробили спільні фото. Також усі маленькі українці отримали солодкі подарунки. Вже не вперше у заході взяла участь народна депутатка України Тетяна Циба. Говорить: такі проєкти мають неабиякий позитивний вплив на емоційний стан наших дітей в сучасних реаліях.

«Взагалі надзвичайно приємно бачити усміхнені обличчя дітей, їхні щирі емоції, вони підтанцьовували, вони підспівували, ледь на сцену не вискакували. І дітям це теж приємно, що вони зможуть не просто очікувати своїх близьких в тривозі, а що вони зможуть рости, зростати, бути здоровими, насолоджуватись життям, наскільки це можливо в таких страшних умовах», — говорить Народна депутатка України, партія «Слуга Народу» Тетяна Циба.

Ініціатор проєкту «Діти Перемоги» Арсеній Пушкаренко каже: у час війни важливо повертати маленьких українців у дитинство та дарувати їм позитивні емоції. А щасливі очі та посмішки надихають і дорослих.

«Я думаю, що найбільше визнання наших зусиль, нашої ініціативи, окрім їхніх щирих емоцій, це вдячність. І ми це відчуваємо. Сьогодні ми з Тетяною отримали такий презент, ми переконані, що це зроблено руками діток, тому дуже приємно отримувати. Це справжнє визнання щирості, доброти і теплих емоцій», — каже Народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Важливість проведення таких заходів для хлопчиків і дівчаток відмічають і вчителі навчальних закладів Піщівської громади. Оксана Юхова розповідає: давно не бачила таких щасливих облич.

«Дітям потрібні такі свята, тому що вони мають відволіктися від цього всього, що вони бачать по телевізорах, чують від дорослих, а таке свято їм дарує трошки радості. Були дуже веселі діти, вони були дуже активні, вони робили те, що їх просили: і співали, і рухи повторювали», — говорить вчителька Косенівського ліцею Оксана Юхова.

Проєкт триватиме доти, доки не завітає до максимальної кількості дітлахів наших військовослужбовців.