Операція новонародженому: лікарі обласної дитячої клінічної лікарні врятували життя малюку (ВІДЕО)

56

6 лютого у подружжя Сергія та Оксани Шершнів народився син. У той же день лікарі поставили страшний діагноз – атрезія стравоходу.

«Це фатальна вада розвитку, яка без корекції однозначно закінчується смертю дитини і вимагає нагальних хірургічних дій», — говорить завідувач хірургічним відділенням №2 Віталій Заремба.

Маленький Назарчик став третьою дитиною у сім’ї Шершнів. Оксана розповідає, вагітність проходила без важких ускладнень, тож діагноз після народження став повною несподіванкою.

Вже 9 лютого лікарі Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні разом з фахівцем київського «Охматдиту» прооперували малюка.

Складність полягала у тому, що вага Назарчика була лише 2 кг 700 грам. Та все ж операція закінчилася успішно.

Проведення такої операції стало можливим завдяки сучасному обладнанню – лапараскопічній стійці, яку нещодавно для лікарні придбала Житомирська обласна військова адміністрація. Її вартість становить близько 15 мільйонів гривень.

«Це те медичне обладнання, яке вкрай необхідне для наших маленьких пацієнтів. Попередня стійка була придбана у 2001 році, більше 20 років тому. Обладнання змінюється і сьогодні приємно, що ми крокуємо в ногу з часом і нам вдалося придбати таке супер обладнання», — сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Обладнання забезпечує високу якість зображення у форматі запису 4к, тож хірург чітко бачить операційне поле.

Зараз малюк почувається вже набагато краще, за місяць Назар набрав 500 грам, у нього хороший апетит, має усі рефлекси та функції здорової дитини. Найближчими днями хлопчика випишуть і він поїде додому, до старших братика та сестрички.