У ліцеї Житомира учнів вчать стріляти з допомогою лазерного тиру (ВІДЕО)

58

Як поводитись зі зброєю, збирати та розбирати автомат, а також як прицілюватись та стріляти – усе це вчать на уроках «Захисту України» в одному з ліцеїв Житомира.

«У цьому році ми придбали інтерактивний тир і в нас модна проводити уроки. Сьогоднішній урок – це урок вогневої підготовки, тобто стрільба по мішеням з автоматів Калашникова», — каже вчитель предмету «Захист України» Валентин Ващук.

«Ми дуже часто проводимо такі заняття, тобто вчимося стріляти, дуже цікаво. Сьогодні я побила усі свої рекорди – мій результат 99, майже 100. Сподіваюсь наступного разу буде найвищий бал», — говорить учениця 10 класу Марина Товщик.

Марина – учениця 10 класу. І, хоча предмет захист України поділений за гендером, а дівчата зазвичай вивчають медицину, вона вирішила перейти у групу хлопців.

Абсолютним рекордсменом сьогоднішнього уроку вогневої підготовки став Кирило. Хлопець здобув 100 балів.

Лазерний тир значно покращив якість уроку. Він має декілька режимів і функцій, що дозволяє учням навчатися вогневій підготовці у максимально наближених до реальних умовах.

У майбутньому лазерний тир планують встановити і у інших навчальних закладах нашого міста, якщо дозволятимуть фінансові можливості.