У Житомирі відбулась онлайн нарада щодо реалізації проєкту «Служба освітньої безпеки»

134
У Житомирі відбулась онлайн нарада щодо реалізації проєкту «Служба освітньої безпеки»

Сьогодні, 15 березня, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця відбулася онлайн нарада з головами міських, селищних, сільських рад та керівниками місцевих органів управління освітою щодо реалізації проєкту «Служба освітньої безпеки». Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

Нагадаємо, що на території Житомирської області реалізується даний проєкт у 20 закладах загальної середньої освіти, що розташовані у зоні прикордонній з республікою білорусь. 

У нараді взяли участь директор Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович, представники Управління поліція охорони та відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області. 

Учасники обговорили ряд важливих питань щодо проєкту «Служба освітньої безпеки» у закладах загальної середньої освіти області, зокрема про: хід реалізації та результати, умови, переваги та порядок фінансування, подальшу реалізацію та впровадження. 

У межах реалізації проєкту визначених поліцейських буде закріплено за конкретними закладами середньої загальної освіти, які були спільно відібрані з Департаментом освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації, з врахуванням пропозицій територіальних громад області. 

За діяльністю поліцейських, які залучені до публічної безпеки і порядку в закладах освіти буде здійснюватися систематичний контроль  моніторинговою групою. 

На теперішній час 27 працівників поліції, з яких (8- представники Управління поліції охорони та 19 – ГУНП) пройшли стажування в закладах загальної середньої освіти та розпочали виконання покладених обов’язків щодо забезпечення безпеки в закладах освіти. 

В ході наради також було наголошено на важливості постійного обміну досвідом та комунікації з впровадження проєкту “Служба освітньої безпеки”. 

Нагадаємо, що офіцер СОБ є фахівцем з питань безпеки в освітньому закладі, який запобігатиме та припинятиме проникненню сторонніх осіб та пронесення заборонених предметів, які можуть нести загрозу життю та здоров’ю учасникам освітнього процесу.