Житомирянина, який служить у 58 окремій мотопіхотній бригаді нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (ФОТО)

70
Житомирянина, який служить у 58 окремій мотопіхотній бригаді нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (ФОТО)

Молодий житомирянин Олексій — артилерист 58 окремої мотопіхотної бригади. До Сил оборони України потрапив весною 2022 року і з того часу бере активну участь у відбитті збройної агресії російської федерації. Про це повідомляє 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського.

Минулого року хлопець пройшов відбір та потрапив на навчання до Великої Британії. Союзники готували фахівців якісно, вимогливо і вже скоро Олексій став старшим навідником самохідної гаубиці AS-90. Чудова сучасна британська зброя плюс швидке і точне наведення на ціль гарантують влучне ураження противника.

25 лютого 2024 року саме гаубиця Олексія допомогла відбити штурм російських морських піхотинців. Противник зазнав великих втрат у живій силі та техніці, після чого припинив свої наміри та відкотився назад.

Не пройшло і тижня, як розрахунок гармати хлопця знищив 3 одиниці російської бронетехніки й допоміг відбити черговий штурм московитів.

Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку військовослужбовця нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Разом до Перемоги!