Зміни у постанові про виплати ВПО: хто більше не отримуватиме компенсацію (ВІДЕО)

97

Наразі близько 5 мільйонів українців мають статус внутрішньо-переміщених осіб, з них понад 57 тисяч проживає на Житомирщині. З 1 березня цього року Уряд вніс правки у постанову про виплати компенсації переселенцям.

Ще на пів року автоматично продовжать виплати пенсіонерам, розмір пенсії яких не перевищує 9400 грн, особам з інвалідністю І та ІІ групи, тяжкохворим та дітям з інвалідністю, дітям-сиротам, а також батькам-вихователям.

«Частина людей дійсно потребують звернення у відповідні органи – це можуть бути органи соціального захисту населення, це можуть бути ЦНАПи, можуть бути сільські, селищні ради, старостати, куди вони можуть звернутися і подати заяви на перерахування грошової допомоги», — каже заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський.

Написати заяву для продовження виплати можуть внутрішньо-переміщені особи, дохід яких не перевищує 9400 грн; переселенці, у яких є діти до 14 років, які не мають змоги відвідувати виховні та навчальні заклади, через що батьки не мають можливості працювати; особи, які мають дітей з інвалідністю; малолітні діти, які прибули без супроводу батьків.

Припиняють виплати компенсацій внутрішньо-переміщеним особам, дохід яких перевищує 9444 грн.

Наразі грошова допомога на проживання становить 3000 грн для осіб з інвалідністю та дітей, і 2000 тисячі – для інших.