Об’єднання ПНУ та університету ім. І. Франка призупинили (ВІДЕО)

74

Новини про об’єднання двох житомирських вишів – Поліського національного та імені Івана Франка – сколихнули студентів першого. Вони створювали петиції, закликали виступати проти такого рішення та двічі виходили на мітинги.

Після активної боротьби студентів за припинення реорганізації університетів начальник Житомирської обласної військової адміністрації повідомив, що наразі об’єднання не буде.

«Процес, скажімо так, призупиняється на час складання НМТ і на час вступної кампанії. Взагалі жодного питання про обєднання вишів на моменті не стоїть», — каже начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

За словами Віталія Бунечка, така негативна реакція студентів виникла через неправильну комунікацію міністерства освіти і науки України з суспільством.

На офіційній сторінці Міністерства освіти і науки у «Facebook» повідомили, що реорганізацію університетів припиняють по всій Україні, виключенням є лише ВНЗ у Львові, Кривому Розі та Дніпрі. Однак остаточно питання не закрите, за час НМТ і вступної кампанії представники військової адміністрації та МОН вивчатимуть можливість реорганізації вишів у Житомирі.