Командир саперного відділення 95 бригади розповів, як служить та вдосконалює свої навички по розмінуванню

69
Командир саперного відділення 95 бригади розповів, як служить та вдосконалює свої навички по розмінуванню

Євгеній командир саперного відділення, обрав 95-ту бригаду, бо вона одна із найкращих бригад в якій можна гідно служити. Про це повідомляє Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

«Я прийшов в армію з поверхневими знаннями про інженерно-саперну справу, але впевнено знав що хочу бути інженером. Поїхав до навчального центру, де вклали всі знання, – розповідає десантник. – В бригаді хлопці з мого підрозділу мені допомагали, ділилися своїми знаннями та тренували, я переймав їх досвід».

Одним із головних аспектів у роботі саперів це те, що потрібно багато знати, вчитися та вдосконалюватися, тому що сапери повинні знати все по своїй професії, хлопці не мають права на помилку.

«Ми працюємо в області, яка вважається найбільш засміченою вибуховими приладами, на очищення цих земель та й загалом території України підуть десятки років. Не чіпайте боєприпас», – радить сапер.

На фронті сапери йдуть одні з перших. Євгеній зізнається, що їм щастить в тому, що росіяни не застосовують нічого нового саме в їхній справі. У практиці їхнього підрозділу не було виявлено того, що вони не знають. На жаль, росіяни також вчаться, придумують різні боєприпаси, щоб знищувати нас.

«На жаль, наша Перемога буде тяжкою. Тренуйтеся, готуйтеся, займайтеся фізичною підготовкою, долайте страх в собі. Усі бояться, але потрібно навчитися контролювати себе, – закликає Євгеній. – Мені здається, що багато людей будуть навчатися саперної справи, адже потрібно буде розміновувати країну від всіх тих російських вибухових пристроїв».