В межах програми ПРООН на Житомирщині тривають відновлювальні роботи в Городоцькому ліцеї

149
В межах програми ПРООН на Житомирщині тривають відновлювальні роботи в Городоцькому ліцеї

За фінансування Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН в Україні проводяться відновлювальні роботи в Городоцькому ліцеї Городоцької селищної ради. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

«Нещодавно з робочим візитом, до закладу завітала керівниця групи проєктів «Інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру», ПРООН в Україні – Марія Гуцман, спеціаліст з будівництва ПРООН в Україні – Артем Додонов, спеціаліст по роботі з громадами ПРООН в Україні – Георгій Федорук. Під час візиту було оглянуто заклад та обговорено ряд важливих питань. Відновлювальні роботи проводяться ТОВ “Донстрой”. Підрядник виконує роботи якісно та професійно», – йдеться у повідомленні. 

Завдяки проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA: Build Back Better» у тісній співпраці з Житомирською обласною військовою адміністрацією, у ліцеї вже улаштовано покриття покрівлі з безазбоцементних листів у головному корпусі, спортивному залі, їдальні та харчовому блоці – загальною площею 1791 кв.м. 

Також замінено 155 дерев’яних вікон та 8 дверей на енергозбергіаючі — металопластикові, облаштовано цоколь та відмостку навколо будівлі навчального закладу, замінено 406 світлодіодних панелей, встановлено 10 датчиків руху, влаштовано водостічну систему.

Довідково. 10 листопада 2022 року ПРООН запустила новий проєкт «Відновлення інфраструктури в постраждалих від війни регіонах України» (ECHO4SCHOOLS-UA: Build Back Better). Проєкт став можливим завдяки підтримці Європейського Союзу та здійснюється у тісній співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, обласними адміністраціями, місцевими громадами, навчальними закладами та іншими зацікавленими сторонами. 

Проєкт спрямований на підтримку національного уряду та місцевих громад у зменшенні соціальних та економічних наслідків війни, що триває, а також на прискорення процесу відбудови шляхом відновлення та переоснащення пошкоджених приміщень навчальних закладів (зокрема, середніх шкіл) у кількох громадах, серед яких Житомир, Миколаїв, Рівне та ін. На основі «Плану швидкого відновлення України – школи» ПРООН проводить легкі та середні ремонтні роботи в середніх навчальних закладах з рівнем пошкоджень 60% або менше. Проєкти передбачають заміну вікон, ремонти дахів, сантехніки та систем опалення, реконструкцію бомбосховищ, класів та інших приміщень, підвищення енергоефективності будівель шкіл.