У річку Тетерів скинули стічні води: хто винен і чи отримає покарання (ВІДЕО)

209

«У районі Корбутівки у річку Тетерів невідомі зливають нечистоти. Місцеві скаржаться на каламутну воду та неприємний запах», — журналістка Анна Чепель.

На місці бачимо: струмок з брудною водою сірого кольору тече прямісінько у Тетерів. Першим це помітив Олександр, він розповідає, часто гуляє цими місцями і таке трапляється не вперше.

«Уже не перший раз я викликаю екологічну інспекцію. Ось в районі між вулицями Шпаківською та спорткомплексом «Динамо» періодично неочищені стоки скидаються в річку Тетерів», — говорить житомирянин Олександр Котлярчук.

За викликом Олександра на місце скиду приїхали фахівці екоінспекції, які відібрали проби води у трьох місцях.

Наразі проводяться дослідження показників складу і властивостей води. У разі офіційного підтвердження факту забруднення Інспекцією буде вжито заходів реагування у межах повноважень.

Поруч із місцем скиду «Житомирводоканал» проводить ремонтні роботи на каналізаційному колекторі. Олександр каже, підозра у забрудненні річки одразу впала на них, оскільки раніше таке вже траплялося.

«Зі слів екологічної інспекції, їх – «Водоканал» – штрафували вже не раз, але порядку й досі не наведено», — каже житомирянин Олександр Котлярчук.

Виявилося, що ситуація повторилася і цього разу. Під час проведення ремонтних робіт у працівників водоканалу зламалася велика помпа.

Після ліквідації аварійної ситуації усе запрацювало у штатному режимі.

Фахівці екоінспекції наразі вирішують питання про притягнення винних до відповідальності. Розмір штрафу буде визначений після розрахунку завданих довкіллю збитків, з урахуванням об’ємів скинутих стічних вод.