Депутати Брусилівської селищної ради прозвітували про свою роботу за 2023 рік (ВІДЕО)

259

«2023 рік для нас, як і для всієї України, був роком стійкості». Так розпочинають свій звіт депутати Брусилівської селищної ради, обрані від партії «Слуга Народу». І додають, передусім докладали зусиль для підтримки Збройних сил України.

«Все, що сьогодні потребують Збройні сили, у тому числі і старлінки, і генератори, якісь запчастини на автомобілі ми купуємо. Продуктові набори, батончики, засоби гігієни, окопні свічки. Наприклад, дуже багато виділяємо на віск, бо хлопці багато просять. В нас машина волонтерів їздить постійно на передову і весь час цю машину треба поповнювати. І у цій поповненій машині, відповідно, і продукти харчування, і печуться пиріжки», — каже заступниця Брусилівського селищного голови Світлана Приходько.

Долучалися до допомоги ЗСУ і діти Брусилівської громади. Директорка Хомутецької гімназії Любов Павлюк розповідає: учні неодноразово проводили благодійні ярмарки та заходи, аби підтримати наших військових.

«На виручені кошти ми купували тепловізори, ми купували камери спостереження для медичних карет. Усе, що нас просили наші хлопці військові, ми безпосередньо відправляли на передову. І цим відчували, що ми потрібні їм. Багато дітей робили поробки, обереги і також вкладали в посилки. Малюночки, побажання, листи військовим», — говорить депутатка Брусилівської селищної ради Любов Павлюк.

Брусилівська громада допомагала і медичним закладам Житомирщини, зокрема, військовим шпиталям.

«Подарована для житомирських шпиталів медична допомога у кількості приблизно 3 тонни медикаментів. Це вагома допомога для наших поранених бійців», — каже депутат Брусилівської селищної ради Сергій Тарасюк.

Особливу увагу депутати Брусилівської селищної ради приділяли внутрішньо-переміщеним особам, котрих громада прийняла найбільше в Житомирській області. Рішенням сесії усі об’єкти комунальної власності передали до установи «Центр надання соціальних послуг». Зробили це, аби створити тимчасові місця проживання для переселенців.

«За рахунок громади, ми виділили кошти і зробили там ремонти. Крім того, залучили донорські кошти, співпрацюємо з 15-ма міжнародними організаціями. Допомагаємо з оформленням документів, якщо вони втрачені, працюють психологи з даною категорією людей і далі намагаємось людей працевлаштувати, які в нас тут є», — зазначає заступниця Брусилівського селищного голови Світлана Приходько.

«Ми надаємо допомогу, щоб задовільнити їхні базові потреби. Це елементарно якісь медикаменти, продукти харчування, одяг, взуття і необідні побутові речі. По мірі можливостей ми задовольняли потреби людей», — говорить депутат Брусилівської селищної ради Сергій Тарасюк.

Найближчим часом у Брусиловській громаді запрацює міні-пекарня соціального спрямування. Усі люди, які матимуть потребу, зможуть отримати там хліб безкоштовно.

«Ми будемо працювати не лише для нашої громади, ми подружилися з громадами, які поруч з нами – це Макарівська, це Бородянківська громади. Це та деокупована територія, де люди сильно постраждали, вони для нас також небайдужі, тож ми допомагаємо. І значну частину ми будемо висилати для допомоги, для підтримки наших хлопців на передовій», — сказав депутат Брусилівської селищної ради Сергій Тарасюк.

Окремим напрямком роботи було створення відповідних безпекових умов у навчальних закладах, щоб діти могли комфортно почувати себе в укритті під час повітряних тривог.

«Ми надавали допомогу, щоб залити підлогу бетоном, щоб пилюка не піднімалася і дітям було в укритті комфортно проводити свої уроки. Також ми надавали допомогу для шкіл нашої громади – це парти, це стільці, це дошки, усе необхідне для навчального процесу», — говорить депутат Брусилівської селищної ради Сергій Тарасюк.

Цього ж року, розповідають депутати, розвиватимуть уже існуючі проєкти, а також продовжуватимуть робити усе задля нашої Перемоги.