Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики у гаражному кооперативі Житомира, постане перед судом

282
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики у гаражному кооперативі Житомира, постане перед судом

Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи за фактом незаконного виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту, збуту психотропних речовин, в особливо великих розмірах, вчиненому повторно, та зберігання наркотичного засобу без мети збуту (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Додатково організатора обвинувачують у незаконному придбанні і зберіганні прекурсорів для виготовлення психотропних речовин та організації й утриманні місць для незаконного виготовлення психотропних речовин, вчинені повторно, разом зі спільником (ч. ч. 1, 2 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).

«Як нещодавно повідомлялося, організував виготовлення та збут психотропних речовин житомирянин, залучивши ще двох знайомих (усі  раніше судимі). «Варили» синтетичні наркотики в орендованому гаражі.

Організатор забезпечував безперебійну роботу нарколабораторії, систематично закупляючи через інтернет прекурсори та інші хімічні компоненти. Свіжовиготовлений товар спільники збували наркозалежним особам, в основному в обласному центрі. Задокументовано майже два десятки виготовлення та збуту психотропних речовин, від яких мали значний прибуток.

Наркоділків викрили у січні 2024 року. У них вилучено партію приготовлених для збуту зіп-пакетів з психотропною речовиною, готівку, електронні ваги, лабораторні приладдя, хімічні речовини, прекурсори», – йдеться у повідомленні. 

Досудове розслідування проводило ГУНП в області, за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.