На Житомирщині втретє стартував проєкт підтримки літніх людей «Важливий кожен» (ВІДЕО)

На території Житомирщини стартувала вже третя хвиля регіонального проєкту благодійних фондів BGV Генадія Буткевича та «Чисті серцем» – «Важливий кожен», у рамках якого люди старше 70 років отримують продуктові набори.

«Наш великий регіональний проєкт «Важливий кожен» був розпочатий у грудні 2022 року. За цей час у проєкті взяло участь 56 громад Житомирської області, загальна кількість наборів, яка була реалізована станом на сьогодні – це 25 тисяч наборів для одиноких літніх людей, які проживають на території цих громад. У цьому році ми продовжуємо цю ініціативу і буде роздано ще 11 тисяч наборів, але вже для абсолютно всіх літніх людей, які старше 70 років», — говорить директорка благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Одним з ініціаторів проєкту став народний депутат Арсеній Пушкаренко. Говорить: для них важливо підтримати літніх людей не лише продуктами, а й спілкуванням, тому планують приїжджати в кожну громаду особисто.

«Пріоритет №1 – це підтримка Збройних сил України, їхніх родин, але попри те ми не повинні забувати про тих, хто поряд, про наших людей поважного віку, мудрого віку, людей, які будували цю державу. Звичайно, цей пакунок комусь трішки полегшив життя, комусь став додатковою допомогою. Це важливо, але найголовніше – це наша єдність», — сказав Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

До кожного етапу проєкту благодійні фонди BGV та «Чисті серцем» залучали міжнародних і вітчизняних партнерів, аби зробити вміст пакунку ще кращим та суттєвішим. Цього разу одним з таких став і Брусилівський селищний голова Володимир Габенець.

«Сьогодні ті виклики, які дає війна, звичайно, це травмує психіку людей. Вони сьогодні як ніхто потребують уваги, тому що ці люди обмежені у доступі спілкування», — каже Брусилівський селищний голова Володимир Габенець.

Саме з Брусилівської громади цьогоріч і розпочали проєкт. Тут проживає понад 800 людей віком старше 70 років. Пані Неля отримує пакунок від благодійників вже вдруге, тому дуже приємна така підтримка.

«Величезне дякую за те, що не забувають за нас. Це не перший раз, ми зустрічаємось дуже часто і дуже приємно, що про людей літнього віку, про пенсіонерів дбають», — каже пенсіонерка Неля.

У наборах благодійники зібрали найнеобхідніші продукти, які стануть у нагоді до кожного столу та які можуть довго зберігатися.

«Усі продукти є: і консерви, і мука, і цукор, усе є. Дякуємо за все, за те, що ви даєте літнім людям, вони цього справді потребують, дякуємо вам велике», — сказав пенсіонер Володимир.

Окрім того, цьогоріч до продуктових наборів вирішили додати ще й предмети особистої гігієни.

«Ми цього року додали 2 позиці з гігієни – це гель для душу та зубні пасти, що теж є універсальним і буде доречним до цієї допомоги для літніх людей», — говорить директорка благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Третю хвилю проєкту «Важливий кожен» реалізовуватимуть на Житомирщині впродовж квітня та травня. Благодійники планують охопити 5 громад нашої області.