Профільна середня освіта у Житомирі: де зможуть навчатися учні 10-12 класів? (ВІДЕО)

У Житомирі на понад 3 тисячі 6-класників, які розпочали своє навчання за програмою нової української школи, очікують зміни. Після 9 класу вони мають піти до профільного ліцею або ж професійного коледжу.

Реалізація самої ж реформи профільної середньої освіти розпочнеться з 2027 року. Завдяки такому новому стандарту школярі зможуть обирати профіль та власну освітню траєкторію. У Житомирі статус ліцею матимуть 5 закладів освіти, усі ж інші – стануть гімназіями.

Вже з наступного року навчальний заклад № 12 не набиратиме перші класи. З нього планують зробити перший у Житомирі академічний ліцей.

Першокласники цієї території обслуговування зможуть піти до ліцеїв №23 або №21. Це саме стосується і вчителів початкових класів. У майбутньому у закладі планують навчати учнів 10-12 класів.

Вже з наступного року стартуватимуть пілотні моделі профілізації з відповідними навчальними програмами та матеріалами. Для цього Міністерство освіти і науки України обрало 25 загальноосвітніх середніх шкіл. До списку яких увійшов і ліцей № 12.