Понад 238 млн гривень за січень – березень 2024 року сплатили платники податків Житомирщини на підтримку ЗСУ

Понад 238 млн гривень за січень – березень 2024 року сплатили платники податків Житомирщини на підтримку ЗСУ

Із загальної суми надходжень у березні 2024 року, військового збору на підтримку та фінансування Збройних Сил України платники податків області сплатили майже 85 млн гривень. Про це повідомляє ДПС у Житомирській області.

«Суб’єкти господарювання Житомирщини, сумлінно сплачуючи  свої податкові зобов’язання, підтримують українську армію. Так, протягом січня – березня 2024 року з доходів платників податків до державного бюджету сплачено 238,1 млн грн військового збору», – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр М`ясковський.

Нагадуємо, що платниками військового збору є фізичні особи –резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню. Це, зокрема, заробітна плата, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, а також пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати, іноземні доходи тощо. 

Як зазначив Олександр М`ясковський, сплата військового збору – це внесок кожного громадянина України у Перемогу та встановлення миру в нашій країні!