На ветеринарному факультеті ПНУ відкрили меморіальні дошки загиблим випускникам (ВІДЕО)

На факультеті ветеринарної медицини Поліського національного університету у Житомирі відкрили меморіальні дошки у пам’ять про загиблих випускників.

«Це важливо і для того, щоб не забувати наших Героїв, наших випускників, які загинули, і це важливо для того, щоб усі нагадувати: справді гарно, весна, гарна погода, хороший настрій, але десь іде війна і кожного дня гинуть наші хлопці та дівчата», — говорить ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

Меморіальні дошки встановили 3 випускникам ветеринарного факультету: Володимирові Макарчуку, Дмитрові Стрільцю та Аллі Ковєрєнє. Остання з перших днів добровільно покинула мирну професію і стала інструкторкою з медицини.

Пізніше Алла дещо змінила свою спеціальність і почала надавати військовим психологічну допомогу. Жінка приймала дзвінки і спілкувалася із воїнами у будь-який час дня чи ночі. Загинула ж захисниця 10 серпня минулого року у Стельмахівці, що на Луганщині.

На відкриття меморіальних дошок прийшла і родина Дмитра Стрільця. Він служив у 46 окремій аеромобільній бригаді десантно-штурмових військ, був командиром взводу.

І хоча Дмитро був одним з наймолодших серед побратимів, його поважали та цінували як командира.

Сестра Дмитра розповідає, захисник завжди казав: «Ми живі поки нас пам’ятають». Тож таке вшанування Героїв справді гріє серце близьким та рідним полеглих за Україну.