Віце-президент ФК «Полісся» Володимир Тесля розповів про кризу в команді та поділився планом розвитку

49
Віце-президент ФК «Полісся» Володимир Тесля розповів про кризу в команді та поділився планом розвитку

Новопризначений віце-президент ФК «Полісся» Володимир Тесля, який віднині буде займатися операційною діяльністю та стратегічним розвитком команди, поспілкувався з пресслужбою клубу після матчу 23-го туру УПЛ з «Минаєм»

Володимире, «Полісся» здобуло надважливу перемогу. Які думки та емоції у вас після гри?

Дуже важлива перемога у психологічному плані для команди. Як на мене, яскраво, ефективно і структуровано зіграла уся команда. Особливо у першому таймі. Це свідчить, що ми, як команда, зробили якісний крок вперед.

Але дуже розчарував інший момент – це післяматчева студія UPL TV. Створення цього медіа ресурсу – це ініціатива клубів. «Полісся» – одна з команд, яка першою підтримала ідею обʼєднання навколо цього продукту. Ми розраховуємо на UPL TV, як на важливий елемент популяризації українського футболу. Але вчора переглядаючи студію після матчу, ми були надзвичайно здивовані рівнем дискусії. А точніше відсутністю дискусії. Балансу думок не було взагалі. Учасники студії різко і одностайно виносили вердикти до кожного епізоду у матчі, усі ці вислови були проти «Полісся». Це не був обмін думками чи висвітлення неоднозначних епізодів гри, а було поставлено саме безапеляційні вердикти. Прослідковувалася заангажованість, однобокість і політичний аспект. Я приходив у гості до UPL TV і знаю, що фізично студія знаходиться на території бази ФК «Рух». Якщо подивитися з ким нині «Полісся» конкурує у турнірній таблиці, то можна дійти висновку чому експерти настільки жорстокі до «Полісся». Днем раніше я також переглядав студію матчу «Шахтар» – «Рух». Помітив, що попри яскраву перемогу у грі лідера чемпіонату, але головною темою розмови стало висвітлення вдалих дій іншого клубу. Прошу керівників UPL TV звернути увагу на це, адже ми не хочемо аби наш продукт став політичним інструментом чи майданчиком для популяризації одного клубу, а був саме популяризатором українського футболу. Аби в студії були дискусії, а не вердикти останньої інстанції, які схиляють думку глядача лише на одну сторону.

Володимире, як би ви охарактеризували період для «Полісся» після зимової перерви?

Ми пройшли дуже серйозну кризу. До клубу приєдналося багато новачків, яким необхідний був час адаптації до команди і чемпіонату. А тут ще й одразу після зимової павзи важкої травми зазнав наш лідер атаки Бені Макуана. Перед грою з «Чорноморцем» у команді сталася епідемія і одразу 8-м гравців захворіли. Упродовж цього періоду були і мікротравми інших важливих гравців, тому доводилося тренерам постійно ротувати склад. Тепер важкої травми зазнав Пилип Будківський. Обставини складалися проти нас. Але ми не шукали собі виправдань і не виходили в публічну площину аби жалітися на ці обставини. А всі сили спрямовували для виходу із кризи. Ми дуже горді за команду, що вона знайшла сили перервати цю серію. Що здобули не тільки позитивний результат, а й показали дійсно гідну гру. На сьогодні ми розуміємо в якому напрямку ми маємо рухатися і якою має бути команда задля досягнення найвищих цілей.

А що ви б сказали зараз вболівальникам ФК «Полісся»?

Насправді вихід із кризи – це також заслуга і вболівальників «Полісся». Після невдалих матчів наші фанати приходили на відкриті тренування, на фан-зону, на зустрічі з гравцями і на трибуни та підтримували команду. Ця дуже допомагало футболістам психологічно, тому явно без цієї підтримки серія могла тривати довше. Тому ми вдячні кожному, хто був з нами під час перемог і залишився поруч у тяжкий час. Ми пройшли це разом. Впевнений, що той потенціал, який команда продемонструвала проти «Миная», дасть свій результат і в наступних матчах.