Депутати від «Слуги Народу» здали кров для поранених воїнів ЗСУ (ВІДЕО)

Бойові дії продовжуються щодня. Сотні бійців отримують різні поранення і потреба у донорській крові зростає з кожним днем. Аби її забезпечити лише медичним закладам Житомирщини необхідно понад 50 донорів на добу, наразі ж до обласного центру крові у середньому приходять по 30-40 людей.

«Потреба є у кожній групі крові. В принципі, приходять люди, але дивлячись який день: буває багато, бувають дні, що менше. 2 рази на тиждень у нас виїзди по громадах і по районах, де також робимо забори», — каже лікар-трансфузіолог Житомирського обласного центру крові Василь Якимчук.

Поповнити запаси банку крові вирішили депутати та члени партії «Слуга Народу» в Житомирській області.

«Наша команда вже не вперше здає кров, адже це важливо сьогодні робити свій внесок у фонд крові. Ворог щодня продовжує обстрілювати наші міста, страждають цивільні, я вже мовчу про лінію фронту, де 24/7, щосекунди відбуваються зіткнення і наші захисники, і захисниці втрачають здоров’я, отримують поранення, їм необхідна кров», — говорить Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Перед донацією усі обов’язково здали аналіз, аби пройти перевірку та отримати дозвіл терапевта. Донором стала і депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець. Розповідає, вона сама лікарка, тож знає ціну кожній краплині крові. Але наголошує, що до процедури потрібно добре підготуватися.

«Треба протягом 2 тижнів не приймати антибактеріальні препарати, за 5-6 днів не приймати препарати, які покращують реологію крові і за 2 доби до цього не приймати знеболюючі препарати. Звичайно, це має бути здорова людина, яка не хворіє різними захворюваннями», — сказала депутатка Житомирської обласної ради Валентина Донець.

Вкотре здав свою кров і Ігор Лукашенко. Каже, це найменше, що він може зробити для наших захисників.

«Мій принцип такий: якщо я не на передовій, то я маю зробити максимум для передової. Сподіваюсь, що моя кров врятує чиєсь людське життя, того хлопця, що стоїть за мене на передовій. Закликаю усіх громадян, фізично здорових, які не мають патологій, приходити у наш центр крові і періодично здавати кров, тому що є велика потреба», — зазначає депутат Житомирської обласної ради Ігор Лукашенко.

Були й ті хто здав кров уперше. Юрій Тарасюк зізнається, дещо хвилювався перед донацією, однак виявилось, що це не так страшно як може здатися на перший погляд.

«Процедура дуже проста, дискомфорту взагалі немає. Це той мінімум, який ми можемо зробити для наших Збройних сил. Ми щоденно бачимо у соцмережах, що постійно потрібна кров, тому наше завдання хоч якось мінімально допомагати Збройним силам, не лише фінансово чи перебуваючи на своїх місцях, а й здаючи кров», — говорить голова Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк.

Своїм прикладом депутати хотіли показати, що допомогти нашим Збройним силам наблизити Перемогу може кожен. Закликають усіх здавати кров для наших бійців, адже одна ваша донація може врятувати три життя.