У Житомирі до небесного війська провели актора та захисника Андрія Доманського (ВІДЕО)

Талановитий актор на сцені та мужній військовий на фронті – таким житомиряни запам’ятали Андрія Доманського. Сьогодні Героя провели в останню путь. Воїн навчався у загальноосвітній школі № 16. Потім вступив до Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка.

Закінчивши службу у збройних силах, йому вдалося успішно закінчити навчання. Відтоді і розпочалася його нова сторінка життя, його мрія та захоплення – акторська діяльність у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги.

Андрій більше 20 років життя віддав сцені. Колеги-актори розповідають, його грою захоплювалися усі.

З першого дня повномасштабного вторгнення росії Андрій став на захист України. Але мріяв знову повернутися до рідного театру.

За сумлінне виконання військових обов’язків захисник неодноразово був нагороджений відомчими відзнаками командування ЗСУ. Та війна принесла Герою важкі поранення і контузії. Попри це планував повернутися до побратимів, однак 7 квітня 2024 року серце воїна зупинилось назавжди.

З актором попрощались у стінах рідного театру, колектив ставши у коло та взявшись за руки разом з Героєм відтворили свій звичний ритуал перед виставою.

До небесного війська захисника житомиряни провели оплесками, адже актор вже зіграв свою головну виставу – життя. У вічній скорботі мати, близькі, колеги, бойові побратими. Світла пам’ять Герою!