На Житомирщині платниками податків з початку року області відшкодовано 375,8 млн гривень податку на додану вартість

На Житомирщині платниками податків з початку року області відшкодовано 375,8 млн гривень податку на додану вартість

За три місяці платникам податків, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Житомирській області, відшкодовано 375,8 млн гривень податку на додану вартість. У березні сума повернення ПДВ склала понад 125,1 млн гривень, про це  інформує в.о.начальника ГУ ДПС у Житомирській області Олександр М’ясковський. Повідомив ДПС у Житомирській області.

Право на бюджетне відшкодування мають усі платники податку на додану вартість незалежно від терміну реєстрації, у яких є в наявності правомірне сформоване від’ємне значення між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту з урахуванням норм пункту 200.4 статті 200 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) від 02.12.2010 №2755-VІ.

Платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування отримують таке бюджетне відшкодування у разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках визначених пунктом 200.11 за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, що проводяться відповідно до п.200.10 ст.200 Податкового кодексу.

Нагадуємо, що суб’єкт господарювання може отримати бюджетне відшкодування у строки, визначені нормативно-правовими актами, лише в разі правильного ведення податкової звітності, а також без здійснення ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів.