На Житомирщині триває проєкт «Важливий кожен»: пакунки роздали жителям Березівської громади (ВІДЕО)

«Важливий кожен» – це регіональний проєкт допомоги та підтримки для жителів Житомирщини віком старше 70-ти років. Його розпочали у 2022-му році благодійні фонди BGV та «Чисті серцем», цього ж року стартувала вже третя хвиля.

«Минулого року проєкт охопив 25 тисяч людей похилого віку в 56 громадах. Цього року ми продовжуємо ще одну хвилю і це буде 5 громад», — каже директорка Благодійного фонду BGV поліна Алдошина.

У рамках проєкту люди старше 70 років отримують пакунки з необхідними продуктами. Цього разу благодійники завітали до Березівської громади, де проживає понад 800 людей даної категорії.

«Ці люди потребують уваги, ці люди потребують допомоги. Під час довготривалої війни відчувають самотність, особливо люди похилого віку, але, саме сьогодні, спілкування з ними, організація таких зустрічей доводить, що вони не одні, що вони не покинуті державою, місцевою владою. І це відчуття, можливо, допоможе їм психологічно і морально пережити цю війну», — розповідає Березівський сільський голова Михайло Яромов.

Продуктовий набір отримала і пані Розалія. Жінка розповідає: живе сама і має маленьку пенсію, тож такий пакунок точно стане їй у нагоді.

«Дуже дякуємо вам, дуже приємно. Кому воно заразне потрібно при такій нашій мізерній пенсії, усім потрібно», — говорить пенсіонерка Розалія.

Для наповнення пакунку благодійники обирали базові продукти, які можуть довго зберігатися.

«Цього року в набори увійшли такі базові продукти як мука, крупа, чай, кава, консерви там є, мюслі. І, в тому числі, з гігієни там є гель для душу та зубні пасти», — каже директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

«Дуже сподобалося, дякую. (Чи дивилися ви вже що в пакунку?) Приблизно бачив, нормально все, вистачить, щоб відсвяткувати Пасху», — говорить пенсіонер Віктор.

Одним з ініціаторів проєкту став Народний депутат України Арсеній Пушкаренко. Він говорить, найважливіше у цій програмі навіть не сам пакунок, а живе спілкування та увага, яку приділяють людям похилого віку.

«Поряд з тим, що у фокусі уваги №1 – це підтримка Збройних сил України, звичайно, це і турбота про ближнього, про тих, хто потребує допомоги. Це важливо, тому що найбільша наша сила – єдність. Для нас принципово приїжджати у громади, спілкуватися, не просто передавати допомогу, а тримати цей контакт», — каже Народний депутат України Арсеній Пушаренко.

Цьогоріч у рамках проєкту «Важливий кожен» благодійники планують роздати 11 тисяч продуктових наборів.