Іпотерапія для дітей з інвалідністю: міськрада надає матеріальну допомогу на проходження курсу (ВІДЕО)

Маленькій Єві 2 рочки і вже місяць вона займається з кіньми у центрі іпотерапії громадської організації «Берегиня Полісся». Її мама розповідає, дівчинку це заспокоює, вона відчуває контакт з твариною і з радістю виконує завдання.

Лілія привела Єву на заняття задля загального розвитку, а от для наступного маленького жокея Тимофія іпотерапія – це метод лікування. Хлопчик має аутистичні розлади, тож лікарі порадили батькам спробувати заняття з кіньми.

«Немовленнєва дитина. Ми вже пройшли 20 занять тут в центрі і дитина має вже результати, почала імітувати звуки, повторює, короткі слова вже вимовляє», — говорить мама Анджела Джовага.

Тимофій займається реабілітаційною верховою їздою завдяки меморандуму між Житомирською міською радою та центром іпотерапії «Берегиня Полісся». Батьки, чиїм дітям потрібне таке лікування, можуть отримати матеріальну допомогу у розмірі 4500 грн на 10 занять.

«У 2023 році 18 діток отримали таку послугу. Усі дітки дуже задоволені, є прогрес в лікуванні і в стані дітей. У цьому році до нас звернулися вже 4 дитинки», — сказала перша заступниця директора департаменту соціальної політики ЖМР Людмила Ліпінська.

У центрі іпотерапії працюють реабілітологи, психологи та нейропсихологи. Для кожної дитини підбирають індивідуальну програму, яка дасть максимальний результат.

«Іпотерапія дуже добре допомагає при таких захворюваннях як ДЦП. аутизм, нервові розлади, затримка психомовного розвитку», — каже керівниця центру іпотерапії ГО «Берегиня Полісся» Ольга Міньковська.

Для іпотерапії підходять не усі коні, розповідає керівниця центру Ольга Міньковська. Важливо, щоб тварина йшла плавно і не заважала дитині розслабитися. Часто зміни у стані малюків помітні вже після 2-3 занять.

Щоб отримати матеріальну допомогу від міської ради на заняття з іпотерапії потрібно звернутися до департаменту соціальної політики за адресою Площа Польова, 8.