Учні Баранівського шкільного лісництва планують висадити понад 5 тисяч сіянців сосни і дуба

Учні Баранівського шкільного лісництва планують висадити понад 5 тисяч сіянців сосни і дуба

Баранівське шкільне лісництво стало одним з активних учасників весняної лісокультурної кампанії. Цього року вони взяли на себе відповідальність висадити понад 5 тисяч сіянців сосни і дуба в рамках програми Президента «Зелена країна». Про це повідомляє Столичний лісовий офіс.

Шкільні лісові лісництва є надійними партнерами лісівників ДП «Ліси України» у їхній важливій роботі з відновлення та догляду за лісами. Ці унікальні освітні об’єднання поєднують теоретичне вивчення лісівництва з практичною діяльністю в лісових господарствах, даючи учням неоціненний досвід та глибокі знання про ліси.

Регулярно проводяться навчальні заняття та практичні роботи, під час яких учні поглиблюють свої знання. Вони вивчають різноманітні види дерев, кущів та трав'янистих рослин, що ростуть у лісах, а також ознайомлюються з життям лісових тварин та їх ролі в екосистемі. Крім того, учні беруть активну участь у догляді за молодими насадженнями, вивчають методи боротьби зі шкідниками та хворобами дерев, а також дізнаються про особливості лісовідновлення та лісорозведення.

«Така практична діяльність допомагає учням набути неоцінних навичок та досвіду. Варто зазначити, що 90% представників шкільних лісництв у філіях Столичного лісового офісу планують вступати до закладів вищої освіти з напрямків лісового господарства й екологічного спрямування», – йдеться у повідомленні.

Отже, весняна кампанія з висадки дерев є яскравим прикладом того, як об'єднання зусиль лісівників філій та шкільних лісництв може принести відчутні результати у відновленні лісових масивів.