В останню путь провели 20-річного Героя Дмитра Дубенюка (ВІДЕО)

На Житомирському військовому цвинтарі знову пролунали постріли. В останню путь провели Героя Дмитра Дубенюка. Військовий народився у селі Волиця. У молодших класах навчався у загальноосвітніх школах у селах Сінгури та Рудня-Городище.

7-9 класи Дмитро закінчував у загальноосвітній школі №7 міста Житомир. Потім навчався у професійно-технічному училищі №6 за робітничою спеціальністю «Газоелектрозварювальник», де отримав диплом з відзнакою. Але хлопець завжди мріяв стати військовим офіцером.

Повномасштабне вторгнення росії воїн зустрів у лавах ЗСУ. Він один з тих, хто першим прийняв бій.

Військовий був хорошим онуком та вірним другом.

«Це мій єдиний найкращий друг. І єдина людина, яку можна назвати другом. Тому що тільки він знав як можна мені допомогти. Буквально декілька його слів завжди могли мене підтримати», — говорить друг Дмитро.

Мужній, сміливий, рішучий воїн – таким запам’ятали Героя його побратими.

«В травні 2022 року підрозділ вирушив в район населеного пункту Бахмут, Донецька область. Під час бойових дій в районі населеного пункту Миколаївка в складі розвідувальної групи прийняли тяжкі трьохдобові бої. І на третій день при спробі штурму противниками наших опорних пунктів він загинув», — згадує молодший лейтенант «ХАСКІ».

Захиснику було лише 20, коли він 19 червня 2022 року героїчно віддав своє життя за Україну. Лише через майже два роки він повернувся до рідного міста на щиті. У вічній скорботі бабуся, рідні, близькі, бойові побратими. Вічна пам’ять Герою!