Естонія планує створити реабілітаційне відділення у лікарні Житомирщини

Естонія планує створити реабілітаційне відділення у лікарні Житомирщини

Естонська Республіка виявила глибоке зацікавлення у відновленні Житомирської області та вирішила брати активну участь у цьому процесі. Деякі райони, зокрема Бердичівський, розглядаються Естонією як перспективні для реалізації спільних проєктів у тісній співпраці з Житомирською обласною військовою адміністрацією. Про це повідомляє Комгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

Така співпраця має велике значення для області та її мешканців, оскільки це сприятиме відновленню та розвитку інфраструктури регіону як під час війни, так і в мирний час. Будівництво нових дитячих садочків і реабілітаційних центрів покликане покращити умови для розвитку дітей та забезпечити необхідну підтримку для людей, що потребують реабілітації.

Зокрема, реабілітаційні центри можуть стати важливими медичними закладами для відновлення фізичного та психологічного стану поранених військовослужбовців та інших осіб, які постраждали внаслідок конфлікту. Крім того, їх відкриття сприятиме забезпеченню доступу до якісної медичної допомоги для всіх мешканців району, що є важливим аспектом забезпечення здоров’я та добробуту громади.

Під час візиту до Бердичівського району, робоча делегація з Естонії оглянула потенційні об’єкти для реконструкції.

Одним із таких можливих об’єктів є приміщення в Бердичівській міській лікарні, яке може бути надано під відділення реабілітації. Директор лікарні Костянтин Гінгуляк провів гостей екскурсією по закладу та показав умови перебування пацієнтів, включаючи військовослужбовців, які проходять тут лікування. Також було розглянуто пропозицію щодо приміщення на території Швайківської сільської ради.

«Ми всі усвідомлюємо важливість відкриття реабілітаційного відділення для Бердичівського району. Щиро сподіваюся, що нам вдасться якнайшвидше реалізувати задумане. Адже якісної та кваліфікованої реабілітації для можливості відновлення свого фізичного стану сьогодні потребує велика кількість пацієнтів: у тому числі маленьких дітей та поранених захисників», – підкреслила начальниця Бердичівської РВА Людмила Димидюк.

Також варто відзначити, що співпраця з Естонією та іншими міжнародними партнерами сприяє розширенню міжнародних зв’язків та обміну досвідом у реалізації соціальних та медичних проєктів. Це сприяє зміцненню дружніх стосунків між країнами та сприяє взаємному розвитку.