Податок на прибуток: у порівнянні із минулорічним показником надходження збільшились на 52 млн гривень

Податок на прибуток: у порівнянні із минулорічним показником надходження збільшились на 52 млн гривень

За три місяці цього року платники податків – юридичні особи Житомирщини сплатили до Зведеного бюджету України 350 млн грн податку на прибуток підприємств. Про це повідомляє ДПС у Житомирській області.

«При цьому, до державного бюджету перераховано 308,2 млн грн, до бюджетів територіальних громад 41,8 млн гривень. У порівнянні із минулорічним показником надходження збільшились майже на 52 млн грн», – про це інформує в.о.начальника Олександр М'ясковський. 

За січень-березень до зведеного бюджету платники також спрямували 7,8 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік.

Нагадуємо, що на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування податком на прибуток. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.