Стрільба з лазерної зброї, протимінна безпека та самооборона: усе це опановувала житомирська молодь (ВІДЕО)

У Житомирі 150 студентів передвищих навчальних закладів долучилися до заходу «Стійкість молоді – сила нації», який дозволив познайомити молодь з програмою Олени Зеленської «Ти як?». Його ініціаторами стали координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України та Житомирська ОВА.

Захід розпочали з спільної руханки та роботи з кінологами.

Акцію організували у вигляді світового кафе. Кожна група учасників мала змогу побувати на чотирьох тематичних станціях. На першій локації молодь зустріла регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Ірина Гладка.

Студенти на стенді написали, що допомагає їм тримати себе в ресурсі. Для когось це віра в ЗСУ, спорт або здоровий сон. А наприкінці заняття пограли у практичну гру.

Дізнавшись про ментальне здоров’я, молодь вирушила на тренінг з протимінної безпеки, де вони змогли приміряти індивідуальні елементи бронезахисту.

Викладач розповів, найголовніше правило, яке потрібно знати підліткам – нічого не чіпати.

Поки Андрію показують вибухотехнічні предмети, Богдан опановує техніку самооборони.

Правоохоронці показали підліткам базові прийоми самозахисту та трішки розповіли про свою роботу.

В цей час 15-річна Світлана вперше стріляє з лазерної зброї. Дівчина каже, головне визначити ціль.

Кожен учасник заходу зміг побувати на усіх 4 локаціях, які тривали по 20 хвилин. Така акція для привернення молоді до свого ментального здоров’я учора відбулася не лише у Житомирі, а й у інших містах нашої країни.