Дві бронзові перемоги за сезон: ВК «Житичі-Полісся» став призером Кубку України та Суперліги-Дмарт (ВІДЕО)

Дві бронзових перемоги здобула житомирська волейбольна команда «Житичі-Полісся» у сезоні 2023-2024 років.

У вирішальному матчі за бронзу у Суперлізі-Дмарт, 11 квітня, житомирські волейболісти зійшлися у двобої з «Юридичною Академією» і перемогли суперників з рахунком 3:0.

«Хочу похвалити і подякувати всім гравцям, усьому тренерському складу, тому що всі працювали задля результату. Прагнення грати і єдність команди – це запорука успіху», — каже тренер ВК «Житичі-Полісся» Сергій Терейковський.

Першу бронзу волейболісти здобули 17 березня у рамках Кубку України у матчі з ВСК «Юридична Академія».

Тоді за результатами чемпіонату капітана «Житичів-Полісся» Миколу Рудницького визнали найкращим центральним блокуючим. Він каже, звичайно, це приємно, та все ж головним для нього залишається результат усієї команди.

«Якщо є завдання – здобути медалі, а у нас воно було вже не один рік, але не вистачало нам чогось, то covid-19 був, то війна і не виходило брати ці медалі. У цьому році ми взяли медалі, це значить, що ми все робимо правильно і рухаємося у правильному напрямку», — сказав капітан команди «Житичі-Полісся» Микола Рудницький.

Цьогоріч Генеральним партнером «Житичів-Полісся» виступила компанія BGV Геннадія Буткевича. Президент команди Володимир Ширма каже, саме це і стало поштовхом для житомирських спортсменів і допомогло здобути результат.

«Ми маємо дуже серйозного партнера сьогодні – BGV. І це дало можливість стабілізувати фінансову складову, підсилити команду», — зазначає президент ВК «Житичі-Полісся» Володимир Ширма.

Наступного сезону компанія BGV продовжить свою підтримку команди, тож вже зараз керівництво будує плани та ставить нові цілі.

«Плануємо стартувати з Європейських Кубків. Зараз будемо робити план підготовки, будемо слухати пропозиції щодо складу команди, тому з оптимізмом дивимось в наступний сезон», — сказав президент ВК «Житичі-Полісся» Володимир Ширма.

Нещодавно федерація волейболу України опублікувала розширений список кандидатів на перегляд у збірну. До нього потрапили і 3 гравці з «Житичів-Полісся» – Віктор Шаповал, Микола Рудницький та Микита Лубан.

«Ми вирушаємо до міста Городок, це Хмельницька область, там буде тренувальний збір на базі команди «Епіцентр-Подоляни». Там нас очікує наш тренер, він буде переглядати гравців, будувати тренувальний процес і він буде дивитись та обирати кращих гравців, які в цьому році будуть захищати кольори нашої національної збірної», — каже догравальник команди «Житичі-Полісся» Микита Лубан.

Інші ж гравці команді «Житичі-Полісся» мають трохи часу на відпочинок, перезавантаження та підготовку до нового сезону.