Голодомор, репресії, Друга Світова війна, повномасштабне вторгнення росії: страшні дати нашої історії, які пережив Віктор Поліщук (ВІДЕО)

Голодомор, репресії, Друга світова війна, незалежність України, події на майдані та повномасштабне вторгнення росії – усе це на власні очі бачив Віктор Поліщук. Вчора він відсвяткував свій 100-річний ювілей.

Своє дитинство іменинник згадує страшними подіями 1932-33 років – Голодомором. Досі пам’ятає прізвища тих, хто ховав трупи людей.

Сім’я чоловіка вижила, бо мала корову, тож склянка молока вдень була порятунком. Вони жили біля цвинтаря. Там вирили могилу, поставили хрест та написали вигадане ім’я, щоб сховати зерно. Переживши Голодомор, Віктор відправився на навчання в інше місто.

Студент побачив і наслідки Голокосту. В його підвалі ховалися євреї. Також сім’я прихистила пораненого солдата Сергія, який був сиротою. Тож у 1944 році саме їм повідомили про смерть військового, до їхнього будинку прийшла так звана «похоронка». Віктор Поліщук воював і у Другій світової війни.

Зі спогадів Віктора, піхотинці називали його посаду роботою зі смертниками.

Після чого 9 місяців пролежав у шпиталі. Один з осколків так і залишився у тілі чоловіка, нагадуючи йому про ті страшні події минулого.

Чоловік нагороджений медаллю «За відвагу», орденом «Вітчизняної війни 1 ступеня» та орденом «Слави 3 ступеня».

Після війни пов’язав своє життя з молочною індустрією. Працював на різних заводах від завідуючого сепараторного відділення Галіївського маслозаводу до головного інженера об’єднання молочної промисловості Житомирської області. Його колишні колеги кажуть, Віктор втілював у життя виробництва багато нових технологій.

Віктор пережив століття, бачив як українці виборювали свою незалежність. І зараз нам знову доводиться захищати свою свободу.

Вчора дідусь відсвяткував свої 100 років. Виховав трьох доньок, 7 внуків, 11 правнуків та трьох праправнуків.

З ювілеєм Віктора привітав та подякував за його заслуги для нашої області і начальник Житомирської ОВА.

У такому поважному віці дідусь не втрачає життєвого позитиву. Він обожнює подорожувати, тож разом зі своєю онучкою відвідують музеї нашої країни.