Проєкт підтримки людей віком старше 70 років «Важливий кожен» завітав до Овруцької громади (ВІДЕО)

Регіональна ініціатива від благодійних фондів BGV та «Чисті серцем» – «Важливий кожен» продовжує подорожувати громадами Житомирщини та допомагати людям мудрого віку.

«Сам проєкт реалізовується з грудня 2022 року. У цьому році ми реалізовуємо хвилю, яка охопить 11 тисяч людей з 5 громад Житомирської області», — говорить директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

У рамках проєкту люди старше 70 років отримують пакунки з продуктами та засобами гігієни. При формуванні наповнення благодійники обирали речі, які довго не псуватимуться та будуть базовими, тобто точно стануть у нагоді.

«Вийшов такий продуктово-гігієнічний набір, він складається з 10 найменувань: це і крупи, і консерви, і в цьому році зубні пасти та гелі для душу», — сказала директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Цього разу благодійники завітали до Овруччини, а саме до сіл Заріччя, Піщаниця, Покалів та до самого міста Овруч. Загалом у громаді проживає понад 5 тисяч 600 людей цієї вікової категорії.

«Це люди, які за свій вік приділили дуже багато уваги розвитку нашої громади, відіграють важливу роль сьогодні у громаді по благоустрою, особливо у підготовці до відповідальних заходів для підтримки Збройних сил. Такій категорії людей треба приділяти увагу, бо вони це заслужили», — говорить Овруцький міський голова Іван Коруд.

Пакунок від благодійників отримала і Надія. Жінка живе сама, а її двоє онуків служать у лавах Збройних сил України.

«Сама, тих забрали, а тих немає, то й сама. (Вам потрібна така допомога?) Потрібна, що дали, те й треба, дякую вам», — каже пенсіонерка Надія.

Одним з ініціаторів проєкту став народний депутат України Арсеній Пушкаренко. Він каже: важливо не просто допомогти пенсіонерам, а й приділити їм належну увагу, показати свою підтримку та вдячність.

«Проєкт, який покликаний саме для того, щоб ці люди відчули тепло, відчули повагу від молодого покоління, адже той народ, який не має поваги до старшого покоління, не має майбутнього. Тому ми сьогодні не просто приїздимо в центри ОТГ, ми приїжджаємо у старостати. І ми бачимо, що для людей це важливо, для них важливо, що вони зібралися, поспілкувалися», — підкреслює Народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Слова депутата підтверджують і самі пенсіонери.

«Треба така допомога, треба такі зібрання. Старі люди сидять вдома, нікуди не виходять, а так прийшли, хоч побачили одне одного», — сказала пенсіонерка Валентина.

Незабаром у рамках проєкту «Важливий кожен» благодійники завітають ще до 2-х громад Житомирщини.