На Житомирщині діє система термінового виклику поліції: як це працює (ВІДЕО)

Система термінового виклику поліції – це соціальний проєкт Департаменту поліції охорони, що реалізується з метою профілактики вуличної злочинності й дає правоохоронцям змогу оперативно реагувати на порушення громадського порядку.

Під час її натискання сигнал «тривога» моментально надходить на пульт централізованого спостереження поліції охорони. Черговий передає інформацію наряду правоохоронців і озброєна група реагування негайно виїжджає на місце події.

У громадських місцях Житомирщини встановлено вже 37 кнопок термінового виклику поліції, якими можуть скористатися усі містяни.

А також на Житомирщині встановлено понад 2000 кнопок «тривожного виклику». Така система охорони діє у навчальних закладах, об’єктах банківських систем, магазинах, ломбардах та АЗС. У разі виникнення небезпечних ситуацій працівники установ можуть натиснути кнопку і протягом декількох хвилин до них приїде група реагування.

У березні цього року за допомогою кнопки «тривожного виклику» затримали чоловіка, який вчинив розбій на одній з АЗС Звягеля та погрожував працівнику предметом, схожим на ніж.

У поліції охорони найближчим часом планують значно збільшити кількість систем термінового виклику правоохоронців.