Троє жителів Коростеня торгували зброєю: правоохоронці вилучили понад 4 тис. набоїв, гранати, міни та автомат

Троє жителів Коростеня торгували зброєю: правоохоронці вилучили понад 4 тис. набоїв, гранати, міни та автомат

Слідчі головного управління поліції Житомирщини спільно зі співробітниками СБУ провели низку слідчо-оперативних заходів, у результаті яких викрили торговців бойовими припасами. Встановлено, що до кримінальної торгівлі причетні троє жителів міста Коростень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У їх домоволодіннях, автомобілі та навіть у продовольчому магазині, де здійснював підприємницьку діяльність один з фігурантів, правоохоронці вилучили понад 4 000 набоїв, гранати, міни, вогнемет російського виробництва, реактивну протитанкову гранату, підривачі, автомат Калашникова та інші вибухонебезпечні предмети.

Для проведення слідчих дій залучалися спеціалісти-вибухотехніки, криміналісти, слідчі та оперативники ГУНП в Житомирській області», – йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці встановлюють походження боєприпасів у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Все вилучене направлено на експертизи.

Досудове розслідування триває.